info@carnivalnews.net

NFT:t aloittelijoille: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää uusimmasta kryptohulluudesta osa 6/9

Tämän sisällön alkuperäinen täyspitkä lähde on: https://www.websiteplanet.com/blog/nft-guide/

NFT:t voivat menettää arvonsa

Monet keräilijät upottavat miljoonia dollareita NFT:iin tekniikkaan liittyvistä taloudellisista riskeistä huolimatta. Pahimmassa tapauksessa nämä keräilijät voivat menettää valtavia rahasummia, jos heidän NFT:nsä menettävät nopeasti arvonsa.

NFT:n hinta perustuu subjektiivisiin arvoihin, joita on vaikea ennustaa.  Koska heillä ei ole kiinteitä standardeja, niiden markkinat ovat alttiita äkillisille pudotuksille.

NFT:t voivat myös devalvoida, jos Ethereum vanhentuu. Tämä olisi yllätys, kun otetaan huomioon Ethereumin nykyinen menestys, mutta se kannattaa pitää mielessä. Useimmat NFT:t elävät ja kuolevat Ethereum-lohkoketjun menestyksen vuoksi, koska siellä ne sijaitsevat.

Fyysisiä esineitä edustavat NFT:t voivat menettää arvonsa, jos fyysinen omaisuus katoaa, varastetaan, vahingoittuu tai tuhoutuu.  NFT voi jatkua myös sen jälkeen, kun sen fyysinen vastine on menetetty. Tämä viittaa siihen, että NFT ja sen edustama kohde-etuus ovat erillisiä asioita.

Entä jos NFT:t eivät seuraa kannattajien ennustamaa kehityskulkua? NFT:t eivät ole vielä muuttaneet maailmaa, ja ratkaisemattomia kysymyksiä on edelleen. Ne voidaan tehdä arvottomiksi, jos toinen tekniikka onnistuu tuomaan samat niukkuuden arvot ja todisteen omistajuudesta digitaalisiin varoihin, mutta vähemmän haittoja.

Jos huhtikuussa 2022 NFT: n omistaja, joka edustaa kaikkien aikojen ensimmäistä twiittiä Twitterissä, laittoi NFT: n huutokauppaan. Vaikka hän maksoi alun perin 2.9 miljoonaa dollaria NFT: stä, myydessään sitä hän toivoi keräävänsä 48 miljoonaa dollaria myynnissä. Korkein tarjous vastasi kuitenkin vain 29 000 dollaria.

Voitko omistaa digitaalista sisältöä?

Voitko todella omistaa NFT: n samalla tavalla kuin omistat fyysistä omaisuutta? Kun ostat yhden painoksen taideteoksen galleriasta, et ole vain kyseisen teoksen ainoa haltija, vaan myös yksinomainen katsoja, jos niin haluat. Samassa mielessä, että sinun ei tarvitse lainata suosikkikirjaasi, sinun ei tarvitse näyttää muille suosikkimaalaustasi.

Onko turhaa antaa digitaalisille resursseille samat säännöt, kun ne eroavat fyysisistä kohteista? Internetissä kuka tahansa voi tallentaa, ottaa kuvakaappauksen tai kopioida minkä tahansa NFT:n kuvan, taideteoksen tai videon ja väittää omistavansa myös kyseisen sisällön. NFT-yhteisö kuvailee tätä oikean napsautuksen mentaliteetiksi.

Oikean napsautuksen mentaliteetti

Kryptoyhteisön keksimä termi, joka kuvaa ihmisiä, jotka tallentavat kuvia NFT:stä pilkatakseen NFT:n omistajia väittäen omistavansa NFT:n maksamatta siitä. Right-clicker-mentaliteettia käytetään myös yleisemmin kuvaamaan NFT-vastustajia.

Hajautettu autonominen organisaatio (DAO)

Hajautettu organisaatio, jota hallinnoi sen käyttäjien yhteisö. DA: t ovat olemassa verkossa, ja ne on järjestetty lohkoketjuun koodattujen sääntöjen perusteella.

Vaikka nämä ihmiset ovat juokseva vitsi kryptotaiteen keräilijöille, onko hiiren kakkospainikkeella klikkailijoilla pointti? Mitä eroa on NFT:llä ja identtisellä kuvalla, jos molemmat voivat tarjota saman tyydytyksen?

Jotkut kriitikot ovat verranneet NFT:itä kuitin ostamiseen tuotteesta, jonka kuka tahansa voi omistaa. NFT:iden tuki riippuu pohjimmiltaan uskosta koodinpalaan ja siitä, mitä se todella tarkoittaa, että jokin on ainutlaatuista. Pelatakseni paholaisen puolestapuhujaa: Kriitikot eivät usko, että NFT:t tarjoavat niukkuutta, eivätkä he usko, että tämä laatu voidaan saavuttaa digitaalisella sisällöllä.

Täydellinen opas NFT-markkinapaikoille

NFT-markkinapaikat ovat alustoja, joilla voit ostaa, myydä, tallentaa ja näyttää NFT:itä. Joissakin tapauksissa voit jopa luoda oman.

Kun valitset NFT-markkinapaikan, sinun tulee olla erittäin varovainen. Jokainen niistä on yhteensopiva vain tiettyjen kryptolompakoiden, kryptovaluuttojen ja NFT-tyyppien kanssa.

Muut markkinapaikat voidaan suunnitella eri lohkoketjuille. Esimerkiksi Solsea on suunniteltu Solanan lohkoketjupohjaisille NFT:ille. Siellä sinun on linkitettävä lompakko, joka on yhteensopiva alustan kanssa ja sisältää SOL-kryptovaluuttaa.

Jokainen NFT-markkinapaikka voi myös palvella erityyppistä sisältöä.  NFT-taiteen markkinapaikat ovat yleisimpiä, mutta muita kapealla markkinapaikkoja ovat pelin sisäinen sisältö, musiikki, keräilykortit ja virtuaaliset kiinteistöt.

OpenSea, Rarible ja Axie Infinity ovat suosituimpia NFT-markkinapaikkoja. OpenSea on tällä hetkellä suurin NFT-markkinapaikka, ja se osoitti valtavaa kasvua vuonna 2021. Saman vuoden elokuussa OpenSea kirjasi yli 75 miljoonaa dollaria kaupankäyntivolyymia yhdessä päivässä. Se on korkeampi kokonaismäärä kuin alusta näki koko vuoden 2020 ajan.

Markkinapaikat, joita pidetään yleensä parhaimpina NFT:iden ostamiseen ja myyntiin, ovat:

  • OpenSea on yksi varhaisimmista ja suurimmista NFT-markkinapaikoista. Se on monipuolinen käyttäjäystävällinen markkinapaikka, jossa on digitaalisten taideteosten, keräilyesineiden, verkkotunnusten, valokuvien, musiikin, apuohjelmien, virtuaalimaailmojen ja urheilulajien NFT:itä.
  • Rarible on hajautettu ja sitä johtaa sen yhteisö – RARI-tokenien omistajat. Tässä mielessä Rarible on jonkinlainen edelläkävijä kryptoavaruudessa. Rarible keskittyy taiteen NFT:ihin, mutta sisältää myös musiikkia, verkkotunnuksia, pelin sisäistä sisältöä, metaversumi-NFT:itä ja paljon muuta.
  • Nifty Gatewayssa on kyse digitaalisesta taiteesta. Sivusto sisältää NFT:itä joiltakin suurimmista NFT-artisteista, kuten Beeple ja Trevor Jones, puhumattakaan kuuluisista NFT-kokoelmista, kuten Mutant Ape Yacht Club.
  • Foundation on toinen taideteoskeskeinen NFT-markkinapaikka. Kuten Nifty Gateway, Säätiössä on joitain merkittäviä NFT-taide- ja meemikokoelmia.
  • SuperRare sisältää yhden painoksen NFT:itä huippuartisteilta, mukaan lukien XCOPY ja Coldie. SuperRare DAO*:ta hallitaan käyttämällä $RARE tokeneita – ERC-20-tokeneita Ethereumin lohkoketjussa.
  • Mintable on NFT-markkinapaikka, joka on suunniteltu yksinomaan NFT:iden luomiseen, ostamiseen ja myymiseen. Se on lähin asia eBaylle NFT:ille. Käyttäjät voivat helposti luoda NFT:itä taideteoksista, äänitiedostoista, PDF-tiedostoista ja muusta.

Jotkut kapeat NFT-markkinapaikat palvelevat tiettyjä NFT:itä:

  • Axie Infinity on peli, jolla on oma valtava NFT-käyttöinen taloudellisuutensa. Axie Infinity -markkinapaikka sisältää yli 270 miljoonaa rahaketta. Pelaajat voivat kerätä ”akseleita” käytettäväksi pelissä. He voivat sitten taistella toisiaan vastaan akseleillaan, luoda uusia akseleita (kasvattamalla niitä) ja käydä kauppaa akseleilla muiden ihmisten kanssa.
  • NBA Top Shot sisältää NFT-keräilykortteja, joissa on lyhyt video ikonisesta NBA-hetkestä. Markkinapaikka on rakennettu Flow-lohkoketjulle. Käyttäjät voivat ostaa ja myydä näitä keräilykortteja toisilleen.

Decentraland on erittäin suosittu NFT-peli, jonka markkina-arvo on 6 miljardia dollaria. Se on pohjimmiltaan metaversumi, jossa käyttäjät voivat käydä kauppaa virtuaalisilla mailla ja muilla pelin sisäisillä esineillä.

Kuinka aloittaa NFT Marketplacessa

Jos haluat ostaa, myydä ja luoda NFT:itä, sinun on aloitettava NFT-markkinapaikalta.

NFT-markkinapaikalle rekisteröityminen koostuu tavallisesti muutamasta suoraviivaisesta vaiheesta.

Valitse markkinapaikka, > rekisteröidy > linkitä kryptolompakko

NFT-markkinapaikat edellyttävät, että syötät joitain henkilökohtaisia tietoja, kun luot tilin – sama kuin muut verkkoalustat. On olemassa pari asiaa, jotka sinun on otettava huomioon ennen markkinapaikan valitsemista ja NFT:iden luomista/kaupankäyntiä.

Markkinapaikan valitseminen

Tämä on tärkein näkökohta ennen tilin luomista NFT-markkinapaikalle. Sinun kannattaa liittyä parhaaseen tarpeisiisi sopivaan NFT-markkinapaikkaan.

Sinun on valittava yhteensopiva markkinapaikka, joka palvelee NFT-tyyppejä, joita haluat ostaa, myydä ja luoda. OpenSea on luotettava valinta, koska se sisältää valtavan valikoiman NFT:itä, kuten taidetta, keräilyesineitä, pelin sisäisiä esineitä ja paljon muuta.

Suosittelemme myös, että valitset Ethereum-pohjaisen NFT-markkinapaikan.  Jokaisella NFT:tä tukevalla lohkoketjulla on omat yhteensopivat NFT-markkinapaikkansa, lompakot ja kryptotokenit. Ethereumilla on enemmän NFT-markkinapaikkoja (ja enemmän NFT:itä) kuin millään muulla lohkoketjulla.

Kun olet rekisteröitynyt valitsemallesi markkinapaikalle, sinun on linkitettävä kryptolompakko. Useimmat markkinapaikat tarjoavat sinulle luettelon kryptolompakoista, joita voit käyttää.

Valitse yhteensopiva lompakko ja rekisteröidy myös sinne. Tilisi määritys on valmis, kun olet linkittänyt kryptolompakkosi tiliisi.

Lompakkosi rahoittaminen

Sinulla on oltava kryptovaluuttasaldo, jotta voit käydä kauppaa NFT-markkinapaikoilla ja maksaa ”kaasua”.  Kaasumaksut ovat ethereum-lohkoketjun transaktiomaksuja.

Sinun on ostettava oikea kryptovaluutta, joka on yhteensopiva NFT-markkinapaikkasi kanssa. Sinun on ostettava ETH-tokeneita, jotta voit käydä kauppaa NFT:llä Ethereum-pohjaisella NFT-markkinapaikalla. Tuhlaat rahaa, jos ostat väärän kryptovaluutan, kuten bitcoinin. Useimmat lompakon tarjoajat, mukaan lukien MetaMask, Enjin ja Coinbase, tukevat ERC-721-tokeneita.

Suosittelemme, että ostat noin 100 dollaria kryptovaluuttaa pörssiltä tai välittäjältä ja siirrät sen lompakkoosi. Tämän pitäisi olla riittävä ETH kattamaan ensimmäisen NFT:n luomisen tai ostamisen kustannukset.

Kryptovaluutan vaihto

Alusta, jonka avulla asiakkaat voivat ostaa ja käydä kauppaa kryptovaluutoilla vastineeksi muista rahoitusvaroista, kuten fiat-rahasta tai muusta kryptovaluutasta.

Kryptovaluutan välittäjä

Yritys tai henkilö, joka toimii välittäjänä kryptovaluutan ostajan tai myyjän ja markkinoiden välillä.

Useita kauppoja tapahtuu samanaikaisesti kryptovaluuttapörsseissä, ja alustat veloittavat asetetun palkkion jokaisesta tapahtumasta. Kuka tahansa voi ostaa kryptovaluuttaa helposti pörsseistä luottokortilla. Hinnat näkyvät välittömästi kaikille alustaa käyttäville, ja ne määräytyvät suurelta osin vapaiden markkinoiden tekijöiden, kuten kysynnän ja tarjonnan, perusteella. Coinbase.com ja Crypto.com ovat kaksi suosittua kryptovaluuttapörssiä.

Kryptovaluuttavälittäjät voivat tarjota henkilökohtaisempaa palvelua ostajille ja myyjille. Välittäjät asettavat kryptovaluuttojen hinnat itse ja helpottavat yleensä arvokkaampia kauppoja. Mahdollinen ostaja tallettaisi pääomansa välittäjälle ja voi käyttää kyseisen välittäjän lisätuotteita ja -palveluita. Näitä voivat olla erosopimusten (CFD), johdannaisten ja markkina-analyysivälineiden saatavuus. Suosittuja välittäjiä ovat Caleb &Brown ja Bitpanda.

Sekä pörssit että välittäjät ovat hyvämaineisia menetelmiä kryptovaluutan kaupankäynnissä, vaikka molemmat menetelmät tarjoavat mahdollisuuksia myös huijareille ja huijareille. Käytä vain tunnettuja sivustoja ja laajalti suositeltuja yrityksiä ja varo väärennettyjä alustoja tai välittäjiä.

Vastaa