info@carnivalnews.net

Kryptonerot- jotka kadottivat miljardeja dollareita

Tiedämme tarinan Bernie Madoffista, ja olemme nähneet vastaavia ympäri maailman, mutta tänään meille tuli vastaan New York Magazinen (https://nymag.com/intelligencer/article/three-arrows-capital-kyle-davies-su-zhu-crash.html) tarina kahdesta nuoresta yrittäjästä ja heidän perustamastaan Three Arrows Capital rahastostaan.

Tämä tässä ei ole siis koko tuo alkuperäinen tarina, ainoastaa ote siitä, kokonainen tarina löytyy tuolta New York Magazinesta.

Alkuperäinen kirjoittaja: Jen Wieczner

Kaikki luottivat Three Arrows Capitalin kahteen kaveriin. He tiesivät, mitä olivat tekemässä – eikö?

Mitä sanoisit 500 tonnisesta, 171 jalkaisesta valkoisesta jahdista, jonka hinnaksi on julkisuudessa puhuttu 50 miljoonaa, mutta jonka oikea hintalappu lienee ollut kolminkertainen.. viisi kantta, lasipohjainen uima-alas aluksessa.. ja tämän superjahdin halusivat nämä kaksi nuorta ammattilaista pankkiiria ostaa.

Veneen ostajat, Su Zhu ja Kyle Davies, kaksi Andoverista valmistunutta, jotka johtivat Singaporessa toimivaa krypto hedge-rahastoa nimeltä Three Arrows Capital, eivät koskaan saaneet mahdollisuutta suihkuttaa samppanjaa Much Wow’n keulan yli. Sen sijaan heinäkuussa, samassa kuussa, kun veneen oli määrä laskea vesille, kaksikko haki konkurssia ja katosi ennen loppumaksunsa suorittamista, mikä murskasi lunastamattoman voittopokaalin laiturissaan La Speziassa Italian rannikolla. Vaikka venettä ei ole virallisesti listattu jälleenmyyntiin, kansainvälisten superjahtikauppiaiden intiimi maailma on hiljaa ilmoitettu siitä, että tietty Sanlorenzo 52Steel, halutulla Caymansaarten lipulla, joka leijuu veeneen tyhjien parvekkeidensa yläpuolella, on palannut markkinoille.

Jahdista on sittemmin tullut loputtomien meemien ja vitsien aihe Twitterissä, kryptouniversumin toiminnallisessa keskuksessa. Melkein kaikki tuossa maailmassa, miljoonista pienimuotoisista krypton haltijoista alan työntekijöihin ja sijoittajiin, ovat seuranneet järkyttyneinä ja tyrmistyneinä, kun Three Arrows Capital, joka oli aikoinaan ehkä arvostetuin sijoitusrahasto kasvavalla globaalilla rahoitussektorilla, romahti tuskallisella ja kiusallisella tavalla. Yrityksen luhistuminen, joka johtui sekä holtittomuudesta että todennäköisestä rikollisesta väärinkäytöksestä, käynnisti tartunnan, joka ei vain pakottanut historialliseen myyntiin bitcoinissa ja sen kaltaisissa, vaan myös pyyhki pois laajan osan kryptovaluuttateollisuudesta.

Satoja miljoonia tappioita

Kryptoyritykset New Yorkista Singaporeen olivat Three Arrowsin suoria uhreja. Voyager Digital, New Yorkissa sijaitseva julkisesti noteerattu kryptopörssi, jolla oli kerran monen miljardin dollarin arvostus, haki heinäkuussa lukua 11 ja raportoi, että Three Arrows oli sille velkaa yli 650 miljoonaa dollaria. Genesis Global Trading, jonka pääkonttori sijaitsee Park Avenuella, oli lainannut Three Arrowsille 2.3 miljardia dollaria. Blockchain.com, varhainen kryptoyritys, joka tarjosi digitaalisia lompakoita ja kehittyi suureksi pörssiksi, kohtaa 270 miljoonaa dollaria maksamattomia lainoja 3AC: lta ja on irtisanonut neljänneksen henkilöstöstään.

Kryptomarkkinoiden älykkäimpien tarkkailijoiden joukossa on laajalti pidetty näkemys, jonka mukaan Three Arrows on vastuussa vuoden 2022 suuremmasta kryptoromahduksesta, kun markkinakaaos ja pakkomyynti lähettivät bitcoinin ja muut digitaaliset varat syöksymään 70 prosenttia tai enemmän ja pyyhkivät pois yli biljoonan dollarin arvon. ”Epäilen, että ne saattavat olla 80 prosenttia alkuperäisestä tartunnasta”, sanoo Sam Bankman-Fried, jolla FTX: n, suuren kryptopörssin, joka on pelastanut joitain konkurssiin joutuneita lainanantajia, toimitusjohtajana on ehkä enemmän näkyvyyttä ongelmiin kuin kenelläkään muulla. ” He eivät olleet ainoita ihmisiä, jotka vetivät välistä, mutta he tekivät sen paljon isommin kuin kukaan muu. Ja heillä oli paljon enemmän luottamusta ekosysteemistä ennen sitä.

Yritykselle, joka oli aina kuvaillut pelaavansa vain omilla rahoillaan – ”Meillä ei ole ulkopuolisia sijoittajia”, 3AC: n toimitusjohtaja Zhu oli kertonut Bloombergille vasta helmikuussa – Three Arrowsin aiheuttama vahinko oli hämmästyttävä. Heinäkuun puoliväliin mennessä velkojat olivat esittäneet yli 2.8 miljardin dollarin saatavia; luvun odotetaan nousevan  entisestään. Kaikki kryptoalalla, suurimmista lainanantajista varakkaisiin sijoittajiin, näyttivät lainanneen 3AC: n digitaalisia kolikoitaan, jopa 3AC: n omat työntekijät, jotka tallettivat palkkansa ”lainapöydälleen” korkoa vastaan. ”Niin monet ihmiset tuntevat olonsa pettyneeksi ja jotkut heistä hämmentyneiksi”, sanoo Alex Svanevik, singaporelaisen lohkoketjuanalytiikkayrityksen Nansenin toimitusjohtaja. ”Ja heidän ei pitäisi, koska monet ihmiset lankesivat tähän, ja monet ihmiset antoivat heille rahaa.”

Nämä rahat näyttävät nyt olevan poissa yhdessä useiden sidosrahastojen varojen ja 3AC: n hallinnoimien eri kryptoprojektien kassojen osien kanssa. Tappioiden todellista laajuutta ei ehkä koskaan tiedetä; monille krypto-startup-yrityksille, jotka tallettivat rahansa yrityksen kanssa, tämän suhteen julkistaminen on riski lisätä sekä sijoittajiensa että valtion sääntelyviranomaisten valvontaa. (Tästä syystä velkojana olemisen oikeudellisen monimutkaisuuden lisäksi monet ihmiset, jotka puhuivat kokemuksistaan 3AC: n kanssa, ovat pyytäneet pysymään nimettöminä.)

Samaan aikaan lunastamaton jahti häämöttää hieman naurettavana avatarina yrityksen 35-vuotiaiden perustajien huijauksesta, ahneudesta ja holtittomuudesta. Kun Zhu ja Davies ovat hedge-rahastonsa keskellä kaoottista selvitysmenettelyä, heidän uskotaan tällä hetkellä olevan piilossa. (Useat sähköpostit heille ja heidän asianajajilleen, joissa pyydettiin kommenttia, jäivät palauttamatta, lukuun ottamatta Daviesin automaattista vastausta, jossa lukee: ”Huomaa, että olen tällä hetkellä poissa virasta.”) Teollisuudelle, joka puolustautuu jatkuvasti syytöksiltä, joiden mukaan kryptovaluutta on pohjimmiltaan huijaus, Three Arrows näytti todistavan antagonistien pointin.

Zhu ja Davies ovat kaksi kunnianhimoista nuorta miestä, jotka ovat kaiken kaikkiaan erittäin älykkäitä ja jotka näyttivät ymmärtävän digitaalisen valuutan rakenteellisen mahdollisuuden melko hyvin: että krypto on peli, jossa luodaan virtuaalisia omaisuuksia tyhjästä ja vakuutetaan muut ihmiset perinteisillä rahamuodoilla, että nämä virtuaaliset omaisuudet ansaitsevat olla todellisia. He rakensivat sosiaalisen median uskottavuutta pelaamalla miljardöörien taloudellisia neroja, käänsivät sen todelliseksi taloudelliseksi luotoksi, ja panivat sitten miljardeja dollareita lainattua rahaa työskentelemään spekulatiivisissa investoinneissa, joita he voisivat menestyä suurilla, vaikutusvaltaisilla alustoillaan. Ennen kuin huomaatkaan, teeskennelty miljardööri on todellinen miljardööri, joka ostaa superjahteja. He pelaavat peliä, ja suunnitelma toimi täydellisesti – kunnes se ei toiminut.

Siellä Zhu oppi arbitraasin taidon – yrittäen kaapata pieniä suhteellisen arvon vaihteluita kahden linkitetyn omaisuuden välillä, tyypillisesti myymällä ylihinnoiteltua ja ostamalla alihinnoiteltua omaisuutta. Hän keskittyi pörssinoteerattuihin rahastoihin (pohjimmiltaan sijoitusrahastoihin, jotka on listattu kuten osakkeet), kaupankäyntiin niihin liittyvissä rahastoissa ja niiden ulkopuolella pienten voittojen keräämiseksi. Hän kunnostautui siinä ja nousi Flow’n rahantekijöiden ylimmälle prosenttipisteelle. Menestys antoi hänelle uuden luottamuksen. Hänen tiedettiin kritisoivan suoraan kollegoidensa suorituskykyä ja jopa kutsuvan pomojaan. Zhu erottui toisella tavalla: Flow-toimistot, jotka olivat täynnä palvelimia, juoksivat kuumina, ja hän tuli töihin lyhyissä shortseissa ja T-paidassa ja riisui sitten paidan jättäen sen pois, vaikka hän meni rakennuksen aulan läpi. ”Su kävelisi yläosattomissa minishortseissaan”, entinen kollega muistelee. ”Hän oli ainoa, joka riisui paitansa ja vaihtoi.”

Flow’n jälkeen Zhu teki työjakson Deutsche Bankissa seuraten Arthur Hayesin, kryptolegendan ja BitMEX-pörssin perustajan miljardöörijäsenen, jalanjälkiä. Davies oli pysynyt Credit Suissessa, mutta siihen mennessä molemmat olivat väsyneitä suuren pankin elämästä. Zhu valitti tuttaville pankkikollegoidensa alhaisesta kaliiperista ja paisuneesta kulttuurista, joka antoi ihmisille mahdollisuuden menettää yrityksen rahat kaupassa, jolla ei ole juurikaan seurauksia; hänen mielestään parhaat kyvyt olivat jo ryhtyneet hedge-rahastoihin tai iskeneet yksin. Hän ja Davies, nyt 24-vuotias, päättivät perustaa oman myyntipisteensä. ”Lähtemisessä oli hyvin vähän haittapuolia”, Davies selitti haastattelussa viime vuonna. ”Kuten, jos joskus lähtisimme ja todella sotkisimme sen kovasti, saisimme varmasti uuden työn.”

Vuonna 2012, kun molemmat asuivat väliaikaisesti San Franciscossa, Zhu ja Davies yhdistivät säästönsä ja lainasivat rahaa vanhemmiltaan saadakseen yhteen noin 1 miljoonan dollarin siemenvarat Three Arrows Capitalille. Nimi tuli japanilaisesta legendasta, jossa arvostettu daimyo eli sotapäällikkö opettaa pojilleen eron sen välillä, että yritetään napsauttaa yksi nuoli – vaivaton – ja yrittää murtaa kolme nuolta yhdessä – mahdotonta.

Alle kahdessa kuukaudessa he olivat kaksinkertaistaneet rahansa, Davies sanoi podcastissa UpOnly.  Pari lähti pian Singaporeen, jossa ei ole myyntivoittoveroa, ja vuoteen 2013 mennessä he olivat rekisteröineet rahaston siellä suunnitelmilla luopua Yhdysvaltain passeistaan ja tulla kansalaisiksi. Zhu, joka puhuu sujuvasti kiinaa ja englantia, liikkui sujuvasti Singaporen sosiaalisessa näyttämössä ja isännöi toisinaan pokeripelejä Daviesin kanssa, ja ystävällisiä näyttelyshakkiotteluita. He näyttivät kuitenkin turhautuneilta kyvyttömyydestään saada Three Arrowsia seuraavalle tasolle. Illallisella noin vuonna 2015 Davies valitti toiselle kauppiaalle siitä, kuinka vaikeaa oli kerätä rahaa sijoittajilta. Kauppias ei ollut yllättynyt – loppujen lopuksi Zhulla ja Daviesilla ei ollut paljon sukutaulua eikä kokemusta.

Tähän liittyen, suosittelemme katsomaan HBO:n Industry sarjan.

Valuuttakauppa oli Three Arrows Capitalin alkuaikoina siirtymässä sähköisille alustoille, ja eri pankeissa noteerattujen hintojen välillä oli helppo löytää eroja tai spreadeja. Three Arrows löysi makean paikkansa trollaamalla listauksia väärinhinnoittelujen varalta ja ”poimimalla ne pois”, kuten Wall Street sitä kutsuu, ja usein taskussa vain sentin murto-osia jokaisesta vaihdetusta dollarista. Se oli strategia, jota pankit inhosivat – Zhu ja Davies keräsivät pohjimmiltaan rahaa, jonka nämä laitokset muuten pitäisivät. Joskus, kun pankit tajusivat, että he olivat lainanneet Three Arrowsia väärän hinnan, he pyysivät muuttamaan tai peruuttamaan kaupan, mutta Zhu ja Davies eivät sitä tehneet.

Vuoteen 2017 mennessä pankit alkoivat leikata näitä mahdollisuuksia pois. ”Aina kun Three Arrows pyysi hintaa, kaikki pankin valuuttakauppiaat olivat kuin ”Vittu nämä kaverit, en aio hinnoitella heitä”, sanoo entinen kauppias, joka oli vastapuoli 3AC: lle. Viime aikoina vitsi on kiertänyt FX-kauppiaiden keskuudessa, jotka tunsivat Three Arrowsin sen alkuaikoina ja katselivat sen romahtavan hieman Schadenfreudella. ”Me FX-kauppiaat olemme osittain syyllisiä tähän, koska tiesimme tosiasian, että nämä kaverit eivät pystyneet ansaitsemaan rahaa FX: ssä”, entinen kauppias sanoo. ”Mutta sitten kun he tulivat kryptoon, kaikki luulivat olevansa neroja.”

5. toukokuuta 2021, kun Three Arrows oli omaisuutensa huipulla, Zhu twiittasi vuoden 2012 valokuvan yrityksestä sen varhaisimpina päivinä, jolloin hän ja Davies vaihtoivat ulkomaisia valuuttoja kahden makuuhuoneen asunnosta. Twiitissä oli implisiittisesti viesti: Ajattele, kuinka hyviä meidän täytyy olla, jotta olisimme rakentaneet monen miljardin dollarin yrityksen niin nöyrästä alusta.

Perusasia , joka on tiedettävä kryptosta, on se, että toistaiseksi se on joka tapauksessa ollut alttiina äärimmäisten, mutta suunnilleen säännöllisten nousu- ja laskusyklien etenemiselle. Bitcoinin 13-vuotisen historian aikana vuoden 2018 karhumarkkinat olivat erityisen tuskalliset. Saavutettuaan ennätyskorkeuden, 20 000 dollaria vuoden 2017 lopulla, kryptovaluutta romahti 3 000 dollariin ja veti mukanaan tuhansia pienempiä kolikoita markkinoilla. Tätä taustaa vasten Three Arrows vaihtoi painopisteensä kryptoon ja alkoi sijoittaa niin sopivaan aikaan, että Zhulle hyvitettiin usein (toisin sanoen hän otti kunnian) siitä, että hän kutsui syklin pohjaa. Myöhempinä vuosina se näytti loistolta monille vaikuttaville kryptonoobeille – ja jopa alan sisäpiiriläisille – jotka seurasivat Zhua ja Daviesia Twitterissä. Mutta ajoitus saattoi olla vain onnea; loppujen lopuksi Three Arrows etsi uutta mailaa.

Kun kryptovaluutat käyvät kauppaa pörsseissä ympäri maailmaa, yrityksen kokemus arbitraasista oli hyödyllinen heti. Yksi kuuluisa kaupankäyntistrategia tunnettiin nimellä ”kimchee premium” – se sisälsi bitcoinin ostamisen esimerkiksi Yhdysvalloissa tai Kiinassa ja sen myymisen korkeammalla hinnalla Etelä-Koreassa, jossa pörssejä säänneltiin tiukemmin, mikä johti korkeampiin hintoihin. Tuolloin tällaiset kauppa-asetukset olivat runsaita ja kannattavia. Ne olivat Three Arrows Capitalin leipä ja voi, joka kertoi sijoittajille, että se harjoitti matalan riskin strategioita, joiden tarkoituksena oli ansaita rahaa sekä nousevina että laskevina aikoina.

Twitter – kokotoiminnan yksi peruspilari

Raskaan lainanoton lisäksi yrityksen kasvustrategia riippui toisesta järjestelmästä: rakentamalla paljon sosiaalisen median vaikutusvaltaa kahdelle perustajalle. Kryptossa ainoa sosiaalisen median alusta, jolla on merkitystä, on Twitter. Monet avainhenkilöt globaalista teollisuudesta ovat anonyymejä tai pseudononyymejä Twitter-tilejä, joilla on hölmöjä sarjakuvaprofiilikuvia. Sääntelemättömässä tilassa ilman vanhoja instituutioita ja maailmanlaajuisten markkinoiden käydessä kauppaa 24/7, Crypto Twitter on areenan keskus, markkinoita liikuttavien uutisten ja näkemysten selvityskeskus.

Kasvaessaan Three Arrows haarautui bitcoinin ulkopuolelle joukoksi aloittelevia kryptoprojekteja ja hämärämpiä kryptovaluuttoja (joita joskus kutsutaan ”shitcoineiksi”). Yritys näytti melko umpimähkäiseltä näiden vetojen suhteen, melkein kuin se pitäisi niitä hyväntekeväisyyteen.

Useat sijoittajat muistavat, että heillä oli ensimmäinen tunne siitä, että jotain saattaa olla pois päältä Three Arrowsin kanssa vuonna 2019. Sinä vuonna rahasto alkoi tavoittaa alan ikätovereita harvinaisella mahdollisuudella, jota se kuvaili harvinaiseksi mahdollisuudeksi. 3AC oli sijoittanut krypto-optiopörssiin nimeltä Deribit, ja se myi osuuden; termilehti asetti Deribitin arvoksi 700 miljoonaa dollaria. Mutta jotkut sijoittajat huomasivat, että arvostus näytti olevan aivan väärässä – ja huomasivat, että sen todellinen arvostus oli vain 280 miljoonaa dollaria. Kävi ilmi, että Three Arrows yritti kääntää osan sijoituksestaan jyrkällä merkinnällä, mikä käytännössä nettosi rahaston valtavan takaiskun. Se oli luonnosmainen asia riskipääomassa, ja se sokaisi ulkopuoliset sijoittajat yhdessä Itse Deribitin kanssa. David Fauchier, Nickel Digital Asset Managementin salkunhoitaja, joka sai pitchin, sanoo: ”Siitä lähtien olen periaatteessa pysynyt poissa heistä, pitänyt heitä hyvin vähäisessä arvossa enkä koskaan halunnut tehdä liiketoimintaa heidän kanssaan.”

Mutta yritys kukoisti. Pandemian aikana, kun Yhdysvaltain keskuspankki pumppasi rahaa talouteen ja Yhdysvaltain hallitus lähetti elvytysshekkejä, kryptovaluuttamarkkinat nousivat kuukausia peräkkäin. Vuoden 2020 loppuun mennessä bitcoin oli viisinkertainen maaliskuun pohjalukemistaan. Monille se näytti superpyörältä. Three Arrowsin päärahaston tuotto oli vuosikertomuksensa mukaan yli 5,900 prosenttia. Saman vuoden loppuun mennessä se valvoi yli 2.6 miljardin dollarin varoja ja 1.9 miljardin dollarin velkoja.

Yksi 3AC: n suurimmista positioista – ja yksi, joka häämötti suurena kohtalossaan – oli eräänlainen pörssinoteerattu bitcoinin muoto nimeltä GBTC (lyhenne sanoista Grayscale Bitcoin Trust). Pölyttämällä vanhan pelikirjansa voittojen keräämisestä arbitraasin avulla yritys keräsi jopa 2 miljardia dollaria GBTC: tä. Tuolloin se kävi kauppaa korkeammalla hinnalla tavalliseen bitcoiniin, ja 3AC oli iloinen voidessaan taskuttaa eron. Twitterissä Zhu räjäytti säännöllisesti nousevia arvioita GBTC: stä ja havaitsi eri kohdissa, että sen ostaminen oli ”taitavaa” tai ”älykästä”.

Zhun ja Daviesin julkiset persoonat muuttuivat vielä äärimmäisemmiksi; heidän twiittinsä olivat yhä mahtipontisempia, ja sosiaaliset tuttavat sanovat, etteivät he vaivautuneet piilottamaan alentuvuuttaan menneisyyden ystäviä ja vähemmän varakkaita aikalaisia kohtaan. ”Heillä on hyvin vähän empatiaa useimpia ihmisiä kohtaan, etenkin tavallisia ihmisiä kohtaan”, sanoo entinen ystävä.

Loppusuora alkaa

Toukokuun lopulla 202 Zhu lähetti twiitin, joka voi yhtä hyvin olla hänen epitafiansa: ”Supersyklin hintateesi oli valitettavasti väärä.” Silti hän ja Davies pelasivat sitä viileästi, kun he soittivat näennäisesti jokaiselle tuntemalleen varakkaalle kryptosijoittajalle ja pyysivät lainaamaan suuria määriä bitcoinia ja tarjosivat samat mojovat korot, joita yrityksellä aina oli. ”He pumppasivat selvästi kykyjään krypto hedge-rahastona, kun he tiesivät jo olevansa vaikeuksissa”, sanoo joku, joka on lähellä yhtä suurimmista lainanantajista. Todellisuudessa Three Arrows etsi varoja vain maksaakseen muille lainanantajilleen takaisin. ”Se ryösti Peterin maksamaan Paulille”, sanoo Castle Islandin Walsh. Kesäkuun puolivälissä, kuukausi Lunan romahtamisen jälkeen, Davies kertoi Blockchain.com strategiajohtajalle Charles McGarraughille, että hän yritti saada 5,000 125 bitcoin-lainaa – jonka arvo oli silloin noin XNUMX miljoonaa dollaria – Genesikseltä antaakseen vielä yhdelle lainanantajalle välttääkseen asemiensa realisoinnin.

Käytännössä tällaisella taloudellisella sotkulla on kuitenkin taipumus saada aikaan paljon myyntiä kaikilta mukana olevilta rahan keräämiseksi pyrkien pysymään maksukykyisenä. Three Arrowsin asema oli niin suuri, että se alkoi tehokkaasti tankata laajempia kryptomarkkinoita: Kaikki sekoilu myydä ja vastata marginaalipyyntöihin, 3AC itse ja muut paniikinomaiset sijoittajat, puolestaan työnsi hinnat alas ja loi noidankehän. Laskut aloittivat edelleen laskun, kun lainanantajat vaativat vielä enemmän vakuuksia ja myivät positioita, kun 3AC ja muut eivät pystyneet julkaisemaan sitä, mikä lähetti bitcoinia ja sen ikätovereita kohti monivuotisia pohjalukemia. Romahdus herätti otsikoita ympäri maailmaa, kun kryptomarkkinoiden kokonaisarvo nousi alle 1 biljoonan dollarin huipusta 3 biljoonan dollarin huipusta vuoden 2021 lopulla. McGarraugh sanoo, että Davies kertoi hänelle, että ”jos kryptomarkkinat jatkaisivat laskuaan, 3AC ei olisi kunnossa”. Se oli viimeinen kerta, kun kukaan Blockchain.com puhui Daviesille. Sen jälkeen hän ja Zhu lakkasivat vastaamasta lainanantajilleen, kumppaneilleen ja ystävilleen. Huhut siitä, että yritys oli romahtamassa, tarttuivat Twitteriin, mikä ruokki entisestään suurempaa kryptomyyntiä.

Zhu alkoi yrittää päästä eroon ainakin yhdestä hyvän luokan bungalowistaan; samalla yritys alkoi siirtää rahojaan ympäriinsä. 14. kesäkuuta, samana päivänä, kun Zhu julkaisi twiittinsä, 3AC lähetti lähes 32 miljoonaa dollaria vakaita kolikoita kryptolompakkoon, joka kuului Caymansaarten sidoksissa olevalle pöytälaatikkoyhtiölle. ”Oli epäselvää, mihin nämä varat myöhemmin menivät”, selvittäjät kirjoittivat valaehtoisessa todistuksessaan. Mutta on olemassa toimiva teoria. Three Arrowsin viimeisinä päivinä kumppanit ottivat yhteyttä jokaiseen tuntemaansa varakkaaseen kryptovalaaseen lainatakseen lisää bitcoinia, ja parhaat kryptojohtajat ja sijoittajat – Yhdysvalloista Karibialle, Eurooppaan ja Singaporeen – uskovat, että 3AC löysi halukkaita lainanantajia viimeisenä keinona järjestäytyneen rikollisuuden hahmojen joukosta. Tällaisten hahmojen uskominen suurille rahasummille voisi selittää, miksi Zhu ja Davies ovat piiloutuneet. Nämä ovat myös sellaisia lainanantajia, jotka haluat tehdä kokonaisiksi ennen ketään muuta, mutta saatat joutua reitittämään rahat Caymanien läpi. Entinen kauppias ja 3AC-liikekumppani sanoo: ”He maksoivat mafialle takaisin” ja lisää: ”Jos alat lainata näiltä kavereilta, sinun on oltava todella epätoivoinen.”

Miesten kerrotaan olevan parasta aikaa Dubaissa, koska maalla ei ole luovutussopimusta Singaporen tai Yhdysvaltojen kanssa.

Mitä tästä opimme? Tuskin mitään, mutta tarina kannattaa lukea kokonaan:

https://nymag.com/intelligencer/article/three-arrows-capital-kyle-davies-su-zhu-crash.html

Vastaa