info@carnivalnews.net

NFT:t aloittelijoille: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää uusimmasta kryptohulluudesta osa 1/9

Tämän sisällön alkuperäinen täyspitkä lähde on: https://www.websiteplanet.com/blog/nft-guide/

NFT:t (non-fungible tokens) saattavat olla hämmentävin hyödyke Internetissä tällä hetkellä. Yksinkertaisimmillaan NFT on tietokonekoodi, joka edustaa digitaalisten kohteiden omistajuutta. Mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Ja miksi niiden arvo voi räjähtää yhtäkkiä, tai nollautua?

Kuinka maailmanlaajuinen NFT-myynti kasvoi 30,000%  vuodesta 2020 yhteensä 13 miljardiin dollariin vuonna 2021? Ja menetätkö (tai väistätkö luodin), jos et sijoita?

Tämä artikkeli on kattava opas NFT:ille. Tarjoamme yleiskatsauksen NFT:istä, niiden toiminnasta ja niiden todellisista sovelluksista. Näytämme sinulle myös, kuinka voit menestyksekkäästi luoda, ostaa ja myydä NFT:itä.

Pikayhteenveto: Mitä ovat NFT:t?

Ennen kuin voimme täysin määritellä ei-vaihdettavat rahakkeet, meidän on totuttava muutamaan avainkäsitteeseen. Aloitetaan erosta vaihdettavien ja ei-vaihdettavien omaisuuserien välillä.

Vaihdettavat varat

”Vaihdettava” on sana, jota et kuule paljon keskustelussa, mutta yleinen ajatus on yksinkertainen: kun jokin on vaihdettavissa, se tarkoittaa, että se voidaan vaihtaa tai vaihtaa identtiseen tuotteeseen, jolla on sama arvo.  Jos minulla on esimerkiksi avaamaton soodatölkki, voin vaihtaa sen identtiseen soodapurkkiin. Soodapurkki on vaihdettavissa.

Fyysiset valuutat ja bitcoin ovat esimerkkejä vaihdettavista varoista. Tämä tarkoittaa, että niillä on kolme laajaa ominaisuutta:

 1. Niillä voidaan käydä kauppaa ja vaihtaa. 1 dollarilla voidaan käydä kauppaa toisella 1 dollarilla, koska…
 2. Niillä on sama arvo. 1 bitcoin on yhtä suuri kuin 1 bitcoin.
 3. Fyysisten valuuttojen osalta tämä kauppajärjestelmä toimii, koska kaikki suostuvat siihen. Bitcoinilla arvo tallennetaan lohkoketjuun (selitetty alla).

On tietysti muitakin tekijöitä määritettäessä, mikä tekee jostakin vaihdettavan omaisuuden, mutta NFT: n ymmärtämiseksi nämä ovat kolme tärkeintä käsitettä.

Ei-vaihdettavat varat

NFT:t eroavat fyysisistä valuutoista ja bitcoinista, koska ne eivät ole vaihdettavissa.

Perustermein tämä tarkoittaa, että jokaisella NFT: llä on täysin ainutlaatuinen arvo, eikä sitä voida helposti vaihtaa tai vaihtaa toiseen NFT: hen (elleivät molemmat osapuolet päätä, että niillä on sama arvo, mitä ei todennäköisesti koskaan tapahdu).

1 NFT ei ole automaattisesti yhtä suuri kuin 1 muu NFT. Heillä voi olla hyvin erilaisia arvoja, jotka ovat täysin subjektiivisia ja ainutlaatuisia kyseiselle NFT: lle.

Jos tilasin ystävälleni mukautetun syntymäpäiväkakun, en voi palata leipomoon ja vaihtaa sitä toiseen kakkuun, koska minulla oleva kakku on ainutlaatuinen. Samoin, jos olen NFT: n omistaja, minulla on ainutlaatuinen digitaalinen esine, jota ei voida korvata identtisellä.

Miksi millään näistä edes on väliä, kysyt? No, se tekee jokaisesta NFT: stä ainutlaatuisen keräilyesineen, jolla on todella arvoa.  Kuinka paljon arvoa tarkalleen ottaen? Se vaihtelee suuresti. NFT voi edustaa minkä tahansa OMISTAJUUTTA MISTÄ TAHANSA GIF-tiedostosta (kyllä, jotkut niistä ovat itse asiassa ihmisten omistuksessa), taideteoksesta, videopelielementistä, kuten hahmosta tai puvusta, tai jopa kiinteistöjuonesta.

Lohkoketjut

NFT:t tallennetaan lohkoketjuihin. Nämä julkiset pääkirjat tallentavat kunkin tunnuksen olemassaolon ja omistajuuden, eikä niitä voi muuttaa myöhemmin. NFT:t tarkoittavat fyysisen tai digitaalisen tuotteen omistajuutta. Jokainen NFT on kryptovara, jolla on yksilöllinen tunnistekoodi ja metatiedot, jotka tekevät siitä ainutlaatuisen muista NFT:istä. Menemme siihen hieman myöhemmin, mutta toistaiseksi on tärkeää ymmärtää, että blockchain-tietueet ovat muuttumattomia.  Tämä tarkoittaa, että kun joku omistaa NFT: n, joko fyysiselle tai virtuaaliselle esineelle, se on virallista.

Blockchain eli lohkoketju

Anonyymi, muuttumaton ja julkisesti saatavilla oleva loki (julkinen pääkirja), joka tallentaa tapahtumat aikajärjestyksessä. Lohkoketjut ovat hajautettuja ja tiedot verkon tapahtumista tallennetaan eriin, joita kutsutaan ”lohkoiksi”.

Hajautettu

Kuvaa organisaatiota, jossa toiminta ja hallinnolliset valtuudet siirretään pois keskusviranomaiselta useille pienemmille ryhmille tai yksittäisille osapuolille.

Mitä järkeä NFT:issä on?

Kun ostat jotain fyysisestä maailmasta – kuten kakun – sillä on ainutlaatuisia ominaisuuksia ja rajoitettu määrä. Kuitti, teko tai vain se, että esine on hallussasi, voi todistaa, että omistat sen.

Internet ei salli digitaalisten esineiden omistajuutta samalla tavalla kuin voit omistaa jotain fyysistä. NFT:iden on tarkoitus tuoda osa fyysisessä maailmassa sovellettavasta rakenteesta digitaaliseen, jolloin digitaaliset varat ovat niukasti ja erillään toisistaan.

NFT:iden kannattajat sanovat myös tarjoavansa verkossa tarvittavan ”todisteen omistajuudesta” turvallisuuden.

Vaikka tämä on totta teoriassa, on olemassa rajoituksia. NFT:t eivät ole säänneltyjä, eivätkä ne luo oikeudellisesti sitovia sopimuksia. Toistaiseksi sitä, pystyykö NFT toimittamaan saman todisteen omistajuudesta kuin fyysinen kuitti, ei ole testattu tuomioistuimessa. NFT:itä voidaan myydä eri NFT-markkinapaikkojen kautta henkilökohtaisesti vastineeksi kryptovaluutasta. NFT-markkinapaikat ovat online-alustoja, joiden avulla voit ostaa, myydä ja luoda NFT:itä.

Kryptovaluutta

Hajautettu digitaalinen valuutta, joka on suojattu ja luotu salauksella.

NFT:t edustavat esimerkiksi

 • Taideteos
 • Keräilyesineet, kuten keräilykortit
 • Virtuaaliesineet peleissä, mukaan lukien hahmoasut ja pelin sisäinen valuutta
 • Musiikki
 • Virtuaalinen maa metaversumeissa*
 • Videomateriaalia
 • Oikeudelliset asiakirjat
 • Allekirjoitukset
 • Tokenisoidut reaalimaailman varat, kuten auto-, kiinteistö- tai lenkkarit

Mutta NFT:llä on vakavia ongelmia, kuten voimakkaat ympäristövaikutukset, turvallisuusongelmat ja taloudelliset riskit.

Metaversumi

Virtuaalitila, jossa käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa ympäristön ja toistensa kanssa. Metaversumit sisältävät sosiaalisen median ja pelaamisen ominaisuuksia. He käyttävät usein virtuaalitodellisuutta (VR) ja lisättyä todellisuutta (AR), ja ne voidaan rakentaa lohkoketjuun.

Trackbacks & Pings

Vastaa