info@carnivalnews.net

NFT:t aloittelijoille: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää uusimmasta kryptohulluudesta osa 9/9

NFT-vastaisku

NFT-projektien ympärillä on myös ollut melkoinen osa vastareaktioita ja tyytymättömyyttä.

Joulukuussa 2021 Ubisoft ilmoitti julkaisevansa kourallisen pelin sisäistä kosmetiikkaa NFT:nä uusimmalle Ghost Recon -pelisarjalleen. NFT-pudotus (nimeltään Quartz) sai polarisoidun reaktion.

Jotkut fanit ylistivät ilmoitusta merkittävänä tapahtumana – suuren pelikehittäjän ensimmäisenä NFT-projektina. Decentralandin ja Axie Infinityn kaltaisten pelien pelin sisäinen sisältö  maksoi käyttäjille satoja tuhansia (ellei miljoonia) dollareita, mutta monet franchising-fanit olivat kuitenkin kohtuullisen huolissaan.

Ubisoftin YouTube-ilmoitus sai alustalla 40 000 inhoa ja vain 1 600 tykkäystä, ja kymmenet uutisotsikot valittivat Ubisoftin siirtoa haitallisena pelaamisen tulevaisuudelle.

Stalker 2 sai yhtä viskeraalisen reaktion, kun sen kehittäjät, GSC Game World, ilmoittivat, että käyttäjät voivat saada kaltaisuutensa pelissä, jos he ostaisivat NFT: n. Studio peruutti myöhemmin suunnitelmansa lisätä NFT:itä fanien laajan vastareaktion jälkeen.

Kontekstin vuoksi lukuisat menestyspelipelit ovat viime vuosina kaupallistaneet pelin sisäistä sisältöä, sisältöä, joka sisältyi kerran pelin alkuperäiseen myyntihintaan. Suurelle osalle pelifaneja NFT:t ylläpitävät riistodynamiikkaa sen sijaan, että loisivat mukaansatempaavamman pelikokemuksen.

Elokuvateollisuudella on vertailukelpoisia tarinoita. Rajoitettu NFT-julkaisu suunniteltiin Legendary Picturesin scifi-eeppisen Dyynin rinnalle syyskuussa 2021. Ilmoitus aiheutti raivoa faneilta, jotka korostivat NFT: n ympäristövaikutuksia suurena kiistakohtana. Pudotus leimattiin tekopyhäksi, kun otetaan huomioon Dyynin alkuperäisen romaanin juoni, jonka jotkut ymmärsivät ilmastotuhon ja hyväksikäytön allegoriaksi.

NFT-tekniikan reaalimaailman käyttö

Vuosi 2021 oli ei-vaihdettavien tokenien telttavuosi. Ethereum-pohjaisten NFT:iden myynti volyymin mukaan kasvoi yli 17 000 % vuonna 2021.

Ethereumin NFT:iden kokonaismyynti"

Emme tiedä, ovatko NFT:t järkevä pitkän aikavälin sijoitus vai puhkeamista odottava kupla. Jos NFT:ille löydetään uusia käyttötarkoituksia ja nykyiset ongelmat ratkaistaan, välineellä voi olla pitkä käyttöikä. Lyhyellä aikavälillä ne ovat korkean riskin, korkean palkkion hanke.

Monet kryptoasiantuntijat uskovat, että NFT:t siirtyvät kalliiden taideteosten ja ensiluokkaisten keräilyesineiden ulkopuolelle kattamaan jokapäiväiset sovellukset.  Joten mitä tosielämän käyttötarkoituksia meillä on NFT:ille sekä nyt että tulevaisuudessa?

NFT:iden reaalimaailman käyttötarkoitukset

Älykkäät sopimukset

Älykäs sopimus NFT:ssä todistaa tuotteen aitouden ja vahvistaa sen omistajuuden. Tämä mahdollistaa useita tosielämän käyttötarkoituksia, joita emme ole vielä nähneet verkkosisällössä.

Tokenisoidut fyysiset kohteet

NFT:itä voidaan käyttää ei-digitaalisten kohteiden tokenisointiin.  Kaikkeen, mitä ostat, voi liittyä NFT, joka toimii tekona tai digitaalisena kuittina.  Voit teoriassa käyttää eetteriä esimerkiksi auton tai talon ostamiseen ja saada tokenisoidun digitaalisen omaisuuden edustamaan ja todentamaan kyseisen omistajuuden.

Tulevaisuudessa henkilön kryptolompakkoa voitaisiin käyttää hänen omaisuutensa käyttämiseen.  Fyysisten tuotteiden viittausten siirtäminen lohkoketjuun voisi myös luoda uusia mahdollisuuksia käydä niillä kauppaa globaaleilla markkinoilla.

Kaikki tämä on vielä alkuvaiheessa, mutta useat muotitalot ovat testanneet vesiä. Dolce &Gabbana myi rajoitetun kokoelman muotituotteita ja NFT:itä nimeltä Collezione Genesi 5.6 miljoonalla dollarilla.  Jokaisen muotituotteen mukana tuli mukana NFT.

Tulevina vuosina jokaisella ostamallasi fyysisellä tuotteella voi olla virtuaalinen vastine käytettäväksi verkossa.

Lisenssit ja sertifikaatit

Mikä tahansa lisenssi tai sertifikaatti voidaan tallentaa lohkoketjuun NFT: nä. Tämä voisi lisätä näihin asiakirjoihin suojaus- ja säilytyskerroksen. Älykkäät sopimukset voisivat myös helpottaa tärkeiden asiakirjojen saatavuutta ja todentamista laitoksille.  Työnantaja voisi tarkistaa hakijan korkeakoulututkinnon esimerkiksi tutustumalla asiakirjoihin helposti ja ilman kysymystä niiden aitoudesta.

Yritykset kehittävät jo tapoja käyttää NFT:itä, jotta käyttäjät voisivat paremmin hallita tietojaan. Vaikka käyttäjät voivat jakaa tietoja vertaisverkossa, tämä herättää kysymyksiä näiden asiakirjojen yksityisyydestä ja turvallisuudesta – erityisesti siitä, miten verkkorikolliset voisivat hyödyntää näitä NFT:itä?

Liput ja tavarat

Lippu- ja tavarasektorit ovat täynnä väärennöksiä. NFT:t voivat poistaa kaikki mahdollisuudet, että ne on väärennetty.

NFT:t luovat myös taiteilijoille ja tapahtumajärjestäjille mahdollisuuksia myydä lippuja suoraan faneille ja saada riittävä maksu tapahtumien järjestämisestä.  Aitojen lippujen ja tavaroiden jälleenmyynti olisi helppoa faneille hajautetuilla NFT-markkinapaikoilla.

Nämä liput voitaisiin jopa varustaa taideteoksilla ja niistä voisi tulla itse keräilyesineitä (kuvittele, jos Woodstockilla olisi NFT: t). Lisäksi voit käyttää ainutlaatuista NFT:täsi juomien, välipalojen ja muiden lipun hintaan sisältyvien fyysisten tuotteiden hankkimiseen. Lippu voisi myöntää omistajat DAO: han konserttiin? Tämä antaa omistajille osakkeita konserttiin, josta he voivat ansaita rahaa.

NFT-lippuja on myyty kouralliseen tosielämän tapahtumiin. Esimerkiksi NFT. NYC myi NFT-lippuja konferenssiin vuonna 2020. Toinen yritys, Coin.Kred, myi myös NFT Swag Bagin saman tapahtuman osallistujille.

Toimitusketjut ja logistiikka

NFT:n muuttumattomuutta voitaisiin käyttää toimitusketjujen tehokkuuden parantamiseen. NFT:n avulla voidaan seurata kaikkia yksityiskohtia tuotteen alkuperästä, määränpäästä, tallennustiedoista ja liikkumisesta aina loppukäyttäjälle asti.

Rojalteja

Älykkäät sopimukset voivat sisältää rojalteja. Tämä tarkoittaa , että NFT:n alkuperäinen luoja saa prosenttiosuuden NFT:n myynnistä, kun se siirretään toissijaiselta omistajalta toiselle.

Tämä luo passiivisia tuloja taiteilijoille ja sisällöntuottajille ja voi mahdollisesti auttaa teollisuudenaloja, joilla on huippuraskaat rakenteet. Esimerkiksi musiikkiteollisuudessa suuri osa sisällöntuottajien voitoista on levy-yhtiöiden, suoratoistoalustojen, musiikkipiraattien ja useiden muiden kolmansien osapuolten käytössä.

Älykkäät sopimukset ovat muuttumattomia ja helposti jäljitettävissä, mikä tarkoittaa, että NFT:n luoja voi aina saada osuuden osuudestaan tulevissa liiketoimissa.

NFT-älykkään sopimuksen muuttumattomuus voi kuitenkin aiheuttaa myös ongelmia tekijöiden rojalteista. Taiteilijat ja yritykset voivat neuvotella sopimusehdot uudelleen tosielämässä, jos ne eivät heijasta käypää arvoa. Tämä ei ole vaihtoehto NFT:ssä.  Rojalteista ei voida neuvotella, kun ne on lyöty NFT-älykkäässä sopimuksessa, mikä voi johtaa kiistoihin ja huonoon sopimukseen kummallekin osapuolelle myöhemmin.

Teollisuuden

NFT:t sopivat erittäin hyvin tietyille toimialoille tarjoten uusia ratkaisuja ja mahdollisuuksia innovointiin.

Mainosaineistot

NFT:llä on suuri potentiaali luoville aloille. Rojaltit ovat yksi älykkäiden sopimusten ominaisuus, joka voi luoda passiivisia tuloja tekijöille. NFT:t voivat myös poistaa tarpeen keskimmäiseltä henkilöltä (kuten jakelijalta), joka ottaa huomattavan leikkauksen voitoista.

Mainosaineistot voisivat myydä sisältöään sisältäviä NFT:itä suoraan faneille. Tämä antaisi tekijöille mahdollisuuden säilyttää materiaalinsa kaupalliset oikeudet ja kannattavuus.  Kuten olemme maininneet, erilaiset muusikot, taiteilijat ja jopa julkkikset ovat alkaneet ansaita rahaa työstään NFT-median kautta juuri tästä syystä.

Tästä huolimatta emme ole vielä nähneet alustaa, jonka avulla käyttäjät voivat kuunnella NFT-musiikkiaan tai katsella NFT-videoita yhdessä paikassa. NFT-sisältö ei tartu, ennen kuin se voi tarjota samanlaisen käyttökokemuksen kuin alustat, kuten Spotify ja Apple Music.

Voimme odottaa näkevämme uusia ympäristöjä ja mahdollisuuksia näyttää suosikki NFT-taidettamme, musiikkiamme ja videoitamme tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaa uusia verkkotiloja, joissa voimme esitellä omia NFT:itämme ja ehkä jopa taidegallerioita, jotka investoivat tekniikkaan niiden näyttämiseksi.

Pelaamista

NFT-pelaaminen on tällä hetkellä yksi NFT:iden kehittyneimmistä käyttötarkoituksista.

Tämä voi tarkoittaa, että pelin sisäiset esineet ovat vaihdettavissa vapailla markkinoilla ja mahdollisesti käyttökelpoisia eri alustoilla, välineillä ja peleillä. Paljon työtä on tehtävä, ennen kuin esineet ovat käyttökelpoisia useissa virtuaalitiloissa, mutta tämä on NFT-pelaamisen visio.

Peliin keräämäsi esineet pysyvät omina, jos ne ovat NFT:itä, vaikka sen kehittäjät eivät enää tukisi kyseistä peliä. Harvinaisista pelin sisäisistä esineistä voi tulla keräilymuotoja virtuaalisista muistoesineistä, joita voitaisiin myydä myöhemmin.

Jotkut NFT-pelit (kuten Axie Infinity) ovat pelattavia. Koska nämä pelit on rakennettu Ethereum-lohkoketjuun, pelaajat voivat saada maksun NFT:iden muodossa. Panostusprosessin kautta nämä pelit palkitsevat pelaajia pelaamisesta.

Mielipiteet NFT-pelitilasta ovat jakautuneet.  Kannattajat uskovat, että blockchain-tekniikka on pelaamisen tulevaisuus, kun taas kriitikoiden mielestä Axie Infinityn kaltaiset pelit ovat hyväksikäyttäviä.  Tämä näkemys on helppo ymmärtää, kun pelinsisäisten esineiden NFT:t myydään kuusinumeroisilla summilla. Fanit eivät halua olla taloudellisesti lukittuina suosikkipeleistään.

Tällä hetkellä on myös mahdotonta siirtää pelinsisäistä sisältöä useisiin eri peleihin. Miten jaat resursseja peleissä, jotka on rakennettu eri moottoreille ja joilla ei ole samaa taidetyyliä? Tämä on haaste kehittäjille, joilla ei ole selkeää ratkaisua.

Hajautettu rahoitus (DeFi)

DeFi-yritykset käyttävät NFT:itä hajautettujen lainojen vakuutena. Saatat joutua vakuuttamaan hallussasi olevat kryptokolikot, jos haluat lainata kryptovaluuttaa. Tämä voi kuitenkin olla niin kallista, että monilla ihmisillä ei ole varaa DeFi-lainoihin. DeFi-laitokset hyväksyvät nyt sen sijaan NFT:t vakuudeksi (jos niillä on arvoa).

Ethereumin nimipalvelu (ENS)

Ethereumilla on nimeämispalvelu resursseille, kuten Ethereum-pohjaisille lompakko-osoitteille ja verkkosivustoille. Se tekee paljon saman asian kuin verkkotunnusjärjestelmä. ENS lyhentää osoitteiden nimiä, jotta ne olisivat mieleenpainuvampia. Toisin kuin DNS, se tekee tämän esittämällä osoitteen NFT: nä.

ENS tarkoittaa, että jokainen osoite on yksilöllinen ja se tekee myös salausosoitteiden kaupankäynnistä helppoa. ENS voisi olla yksi tärkeimmistä nimeämisjärjestelmistä tulevina vuosina. Se, että se on myös hajautettu, tarkoittaa, että voittomarginaalipäätökset eivät vaikuta siihen, kuten jotkut alan kilpailijat.

Yhteisö

NFT:t voivat luoda uusia tapoja olla vuorovaikutuksessa rakastamiemme tekijöiden, yhteisöjen ja aatteiden kanssa.

Murto-osainen omistus

Sen sijaan, että joillakin NFT:illä olisi yksi omistaja, niillä voi olla useita omistajia kerralla.  Joku, joka on lyönyt NFT: n, voi tehokkaasti myydä kyseisen omaisuuden osakkeita.  Murto-osaisen omistajuuden avulla voit omistaa jotain yhdessä joukon muiden ihmisten kanssa.  Se on hienoa, jos haluat olla osa jotain, johon sinulla ei ole varaa, kuten keräilytaideteoksen omistaminen.

Se tarkoittaa myös, että voit ansaita rahaa kiinnostuksen kohteistasi.  Musiikkitaiteilija 3LAU: n alustan Royal avulla käyttäjät voivat ostaa osuuden suosikkimusiikistaan. Tämä tarkoittaa, että fanit voivat ansaita rojalteja suosikkikappaleistaan ja tuntea olevansa osa taiteilijan menestystä. Kun taiteilijan suosio kasvaa, kasvavat myös kyseiselle fanille syntyneet rojaltit.

Sosiaaliset tunnukset

Sosiaaliset rahakkeet edustavat jännittävää tulevaisuutta verkko- ja reaalimaailman yhteisöille. Sosiaalisen tokenin NFT:t ovat sisällöntuottajien ja tokenin haltijoiden välisiä sopimuksia, joiden avulla haltija voi saada erityisiä etuja, kuten ainutlaatuista sisältöä, varhaista pääsyä ja muita etuja.  Sosiaaliset rahakkeet voivat toimia jopa blockchain-osakkeiden tavoin. Haltijoilla voi olla enemmän hallintaa ja omistajuutta rakastamassaan verkkoyhteisössä, ja rahakkeilla voidaan käydä kauppaa.

Forefrontin mukaan sosiaalisia rahakkeita sisältävien osoitteiden määrä kasvoi 200% vuonna 2021.

Kestävät syyt

Ethereum ei ole tällä hetkellä kestävä. Lohkojen luominen Ethereum-lohkoketjuun vaatii liikaa laskentatehoa ja kuluttaa liikaa energiaa. Tästä huolimatta Ethereum pyrkii tulemaan kestävämmäksi.

Sillä välin kourallinen hankkeita tekee parhaansa korvatakseen verkoston ympäristövaikutukset käyttämällä NFT:itä ilmastotoimien rahoittamiseen.

Porini-säätiö teki yhteistyötä Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) ja Nature Seychellien kanssa heinäkuussa 2021 auttaakseen suojelemaan uhanalaisia lintuja Seychellisaarilla.  Säätiö loi NFT: n jokaiselle Seychelleillä asuvalle 59 uhanalaiselle harakalle. Ostamalla nämä tokenisoidut keräilyesineet ostajat investoivat aktiivisesti uhanalaisten lajien säilyttämiseen. Porini-säätiön hanke oli NFT:iden ensimmäinen käyttö luonnonsuojeluun.

NFT:iden tulevaisuus

Ovatko NFT:t digitaalisen omaisuuden tulevaisuus? Vai edustavatko ne villitystä, joka on sekä vaarallinen sijoittajille että tuhoisa ympäristölle?

Vain aika näyttää – juuri nyt voidaan sanoa, että ne ovat riskialtista sijoitusta, joka on maksanut erittäin hyvin suurimmalle osalle käyttäjistä.

Vaikka olisitkin optimistinen heidän tulevaisuutensa suhteen, NFT:t ovat epäilemättä saamassa suosiota niche-aloilla, kuten digitaalisessa taiteessa ja keräilyesineissä.  Kuinka NFT:t voisivat kasvaa näiden sovellusten ulkopuolelle integroituakseen suuryrityksiin, rahoitukseen ja metaversumin kaltaisiin konsepteihin? Ja miten NFT:t voitaisiin optimoida parempaan käyttäjäkokemukseen (ja ympäristökokemukseen)?

Valtavirran käyttöönotto

Näemme jo valtavien tuotemerkkien, kuten Twitterin, julkaisevan NFT:itä.  Yksi esimerkki olisi fanien palkitseminen brändätyillä tapahtumilla, jotka voidaan lunastaa avattavan sisällön kautta NFT:ssä.

Jos kryptoa otetaan edelleen laajemmin käyttöön, NFT:iden markkinat todennäköisesti laajenevat sen mukana.  NFT:istä voi hyvinkin tulla osa jokapäiväistä elämää, jota käytetään edustamaan monipuolista valikoimaa omaisuutta tavoilla, joita emme voi vielä kuvitella.

Hajauttaminen

NFT:t voisivat tarjota meille uuden tavan omistaa digitaalisia varoja, kunhan jotkin NFT:hen liittyvät oikeudelliset ongelmat on ratkaistu. Kun vietämme enemmän valveillaoloaikojamme verkossa, on järkevää, että meidän pitäisi alkaa omistaa käyttämämme verkkotilat ja sisältö.

Tässä mielessä NFT:t ovat linjassa Internetin nykyisen kehityskulun kanssa kohti Web 3.0:aa.

Web 3.0 on visio Internetistä, jossa kaikki on hajautettua.  Tämä tarkoittaa, että verkon omistaa ja sitä ylläpitää verkkoyhteisö eikä Googlen ja Facebookin kaltaiset yritykset. Sellaisenaan NFT: t ja niiden integrointi metaversumin kaltaisiin käsitteisiin voivat lopulta tehdä suurista Internet-yrityksistä vanhentuneita.

NFT:itä käytetään jo hajautetun rahoituksen alalla, koska niitä käytetään yhä enemmän edustamaan rahoitusvaroja. NFT:t voisivat osaltaan hajauttaa rahoitusjärjestelmäämme – tuoda avoimuuden ja demokratian edut paitsi verkkomaailmaan myös globaaliin talouteemme.

Metaversumi

Metaversumi on virtuaalinen universumi – online-sosiaalinen tila, joka on käsitteellistetty paikaksi, jossa voit viettää aikaa, tavata ystäviä, osallistua tapahtumiin, pelata pelejä ja esitellä virtuaalisia ominaisuuksiasi ja NFT: itäsi .

Facebook muutti yrityksensä nimen Metaksi vuonna 2021 odottaessaan keskitettyä metaversumiaan. Mutta hajautetut metaversumit, jotka on rakennettu lohkoketjuihin, tarjoavat käyttäjille mahdollisesti enemmän vapautta ja oikeuksia sisältöönsä ja tietoihinsa kuin Facebook voi tarjota.

Hajautetut metaversumit visualisoivat online-tilan, jossa yhteisö omistaa jokaisen alustan sisällön. Näissä metaversumeissa ei tarvita keskitettyä auktoriteettia, koska lohkoketju suojaa ja todentaa kaiken.

Hajautetut metaversumit voisivat siksi olla vapaita mainosten seurannasta ja henkilötietojen louhinnasta.  Keskitetyt yritykset, kuten Facebook /Meta, eivät voi toteuttaa tätä ajatusta, koska ne luottavat tietoihin voittojen palauttamiseksi. Toisin kuin hajautetut metaversumit, keskitettyjä metaversumeita voitaisiin käyttää keräämään vielä yksityiskohtaisempia käyttäjätietoja kuin nämä yritykset jo tekevät.

Tällä hetkellä on kourallinen blockchain-pohjaisia metaversumeja, kuten Decentraland ja Cryptovox. Jonain päivänä miljoonat käyttäjät saattavat osallistua näihin metaversumeihin, ja NFT:illä voi olla ratkaiseva rooli käyttäjien verkkoidentiteetissä.

Metaversumissa käyttäjät voivat näyttää ostamaansa sisältöä, kuten NFT-taideteoskokoelmaansa, ja jokaisella käyttäjällä on avatar, jonka he voivat pukeutua pelinsisäisten puettavien laitteiden NFT-tiedostoihin. Tulevaisuudessa muiden pelien ja alustojen kohteet sekä tosielämän esineiden NFT:t voivat olla myös esillä. Oletetaan, että ostat uuden auton fyysisessä maailmassa; sinulla voi olla myös autosi NFT, joka on käyttökelpoinen metaversumissa.

Virtuaalisen maan NFT:t huutokaupataan ja myydään metaversumeissa.  Tämä tarkoittaa, että käyttäjät omistavat asuttamansa online-tilat. Käyttäjä voisi rakentaa virtuaalitalon tai museon kyseiselle maalle. Tulevaisuudessa yritykset voisivat rakentaa virtuaalisia kauppoja myymään tuotteita verkossa. Kuten nykyisissä metaversumiesimerkeissä, kaikki maa on kaupattavissa NFT-markkinapaikoilla. Käyttäjät voisivat vaihtaa maata voittoa varten tai jopa vuokrata tontteja muille.

NFT:llä voisi myös olla olennainen osa metaversumin yhteisönäkökohtia. Ne voisivat antaa käyttäjille pääsyn moniin virtuaalisiin toimintoihin metaversumissa, kuten online-kokoontumisiin, keikoihin, taidenäyttelyihin ja muuhun.

Optimointi

Vaikka NFT:llä on paljon potentiaalia, nykyiset tehottomuudet luovat esteitä laajemmalle käyttöönotolle.  Kryptovaluutat ovat monimutkaisia, tehottomia ja ympäristölle haitallisia. Lisäksi NFT:iden lyömiseen liittyvät kaasun hinnat tarkoittavat, että väline ei ole vaihtoehto joillekin tekijöille.

Salaussovelluksista ja verkkosivustoista voi tulla käyttäjäystävällisempiä. Tällä hetkellä käyttäjien on säilytettävä NFT:nsä itse.

OmahuoltajuusDigitaalisten varojen hallussapitomenetelmä, jossa vain omistajalla on pääsy niihin. Omahuoltajuus tarkoittaa, että käyttäjät ottavat täyden vastuun varojensa hoidosta sen sijaan, että luottaisivat pankkeihin säilytyksessä.

Itsesäilytys on välttämätöntä lohkoketjujen hajautetulle luonteelle, mutta kryptolompakoista voi puuttua riittävät turvaominaisuudet, jotta tämä olisi kannattavaa massakäyttöönottoon. Jos kadotat lompakkosi salasanan, menetät myös kryptovarasi. Kryptolompakot tukevat lopulta PIN-koodia, biometriikkaa, tilin palautusominaisuuksia ja perehdytystä – mikä tekee digitaalisten varojen hallinnasta paljon helpompaa.

NFT:istä olisi tultava helpommin saatavilla ja energiatehokkaampia muilla tavoin.  Ethereum työskentelee Eth2: n parissa – joukko päivityksiä, joiden pitäisi mullistaa Ethereumin NFT: n tuotanto.  Yksi tärkeimmistä muutoksista on siirtyminen panostusmenetelmään validoinnissa. Näin Ethereumin pyörittämisessä avustavat yhteisön jäsenet voivat panostaa omaan ETH:nsa lyöntiprosessin aikana laskentatehon käyttämisen sijaan. Tämä voi pienentää Ethereumin hiilijalanjälkeä 99,95 %.

Eth2-päivitys parantaa myös Ethereumin skaalautuvuutta. Lohkoketju pystyy helpottamaan suurempaa tapahtumamäärää nopeammin. Tämä vähentää verkon kysyntää ja NFT:iden lyömiseen liittyviä kaasumaksuja. Alhaisempien kaasumaksujen vuoksi useammat taiteilijat ja yrittäjät saattavat olla taipuvaisia käyttämään NFT:itä.

Vastaa