info@carnivalnews.net

Ensimmäinen Bitcoin tulivuori?

El Salvadorin presidentti näyttää todella taipuneelta tekemään Bitcoin (BTC) historiaa – tällä kertaa julkistamalla ensimmäinen tulivuorilla louhittu BTC (uusille tulokkaille, kyllä, luit oikein – tulivuoret).

”Testaamme ja asennamme edelleen, mutta tämä on virallisesti ensimmäinen Bitcoinin louhinta tulivuorenpurkauksesta”, twiittasi tänään Nayib Bukele.

Ajatus maan aktiivisten tulivuorten käyttämisestä BTC: n louhintaan ei ole uusi. Kun hän julisti  kryptovaluutan lailliseksi maksuvälineeksi kesäkuussa, kun maa hyväksyi Bitcoin-laskun, Bukele seurasi sitä suunnitelmilla El Salvadorille käyttää geotermistä energiaa tulivuorista BTC: n louhimiseen sanoen, että valtionyhtiö voisi tarjota kaivoslaitoksia kohtuuhintaisilla ja vihreää energiaa.

Sitten vain pari päivää sitten Bukele jakoi lyhyen videon, joka osoitti kaivoslaitteiden siirtymisen verkkoon tulivuoren energiaa hyödyntävässä geotermisessä voimalaitoksessa.

Tarkempia tietoja, kuten aktiivisten koneiden lukumäärä tai varatun sähkön määrä, ei ole jaettu.

Bukele on myös raportoinut Chivon BTC -lompakkoon liittyvien kasvavien lukujen määrästä ja twiitissään 1. lokakuuta ”2,73 miljoonaa ihmistä, jotka käyttävät jo chivowalletia”. Vertailun vuoksi hän väitti 20. syyskuuta, että sovelluksella oli 1,1 miljoonaa käyttäjää eli 17% maan väestöstä, kun taas viikkoa myöhemmin tämä luku oli 2,25 miljoonaa dollaria. Hän lisäsi, että nyt on ”180 uutta käyttäjää joka minuutti (käyttäjät eivät lataa). Joka päivä vastaanotetaan miljoona dollaria rahalähetyksiä. ”

Lisäksi hallitus jatkaa Chivo -bitcoin -lompakkonsa mainostamista ja ilmoitti juuri eilen , että sovellusta käyttävät kansalaiset ja yritykset saavat ostaa polttoainetta alennettuun hintaan maailmanlaajuisten hintojen noustessa.

Vastaa